The Story

Year completed: 2016

Materials: Latex paint on concrete

Dimensions: 106’ X 18H

Commissioning Agency: Puget Sound Estuarium

Collaborators: The Puget Sound Estuary Association and community members.

 
The full Estuarium Mural on the side of the Puget Sound Estuarium building.

The full Estuarium Mural on the side of the Puget Sound Estuarium building.

Estuarium Phase 1.jpg
 

With bold, vivid colors and larger than life representations, this mural highlights the beauty of local estuary life and fosters a deeper connection and a sense of place. It mesmerizes and reminds us that there is more to the world than what we see daily, and that we must always keep those hidden places at top of mind when making choices that affect the world.

We used a collaborative design process and invited the community to help paint this mural, over 2 years. During the second year, I worked with 6 high school students in a mural mentorship program, involving them in every aspect of the mural’s creation. This piece draws increased visitors to the Puget Sound Estuarium Science Center, where they can learn more about our native estuary species.

 

Gallery

 

Viewing

Estuarium Mural

This bold and beautiful mural highlights the seldom seen estuary life of the Puget Sound. Back side of the Puget Sound Estuarium, 309 State Ave NE, Olympia, WA 98501